На 1 юли в Плевен ще бъде открит осмият Международен фестивал

...
На 1 юли в Плевен ще бъде открит осмият Международен фестивал
Коментари Харесай

В Плевен започва осмото издание на Международен фестивал на китарата

На 1 юли в Плевен ще бъде открит осмият Международен фестивал на китарата. Това издание ще е с по-наситена и разнолика стратегия, с познати към този момент любимци и нови имена на класическата и електрическа китара, оповестяват уредниците на музикалния конгрес. 

Концертната част от програмата ще бъде с две местоположения – в парка на Регионалния исторически музей и в зала " Божко Шойков " на Националното учебно заведение по изкуствата " Панайот Пипков ".

Откриването на фестивала ще е с концерт с присъединяване на Плевенски китарен отбор към НУИ " Панайот Пипков “ с диригент Пламен Марков, Нино Д‘Амико и група " Дел Падре " – Христо Коликов, Цветан Андреев, Симеон Леонидов, Димитър Сираков, Живко Василев. 

Програмата на 2 юли е отдадена на класическата и на електрическата китара, а на 3 юли на сцената в музея ще се качат група STUDIO 84 Project, Ралица Хайдърска и майсторът на еклектичния жанр в музиката Илин Папазян – NINIO. 

Китарните вечери в парка на музея ще бъдат допълнени с детски подиуми, отворени ателиета за артистично раздвижване и креативност, водени от гостуващи актьори и най-хубавите възпитаници на плевенските китарни педагози.

В зала " Божко Шойков " ще се проведат концерти с присъединяване на нови международни имена на класическата китара. В програмата е включен концерт на спечелилите в предходни издания на интернационалния конкурс на фестивала, на мандолинен квинтет " Сезони ". Новият си репертоар ще показват трио " Ралченица " - Петър Ралчев, акордеон, Атанас Уркузунов, китара и Мие Огура, флейта.  

Общо 89 участници от България, Австрия, Германия, Испания, Италия, Полша, Съединени американски щати, Тайланд, Франция, Черна гора и Япония ще се качат на плевенска сцена като част от концертната, конкурсната и обучителната стратегия на фестивала. Награждаването на спечелилите от състезанието на осмото издание на интернационалния китарен конгрес ще се организира на 4 юли, понеделник от 18.00 часа в зала " Божко Шойков ".  

Международният фестивал на китарата в Плевен се организира от 2015 г. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР